Mistrův zápisník

Výměna střešní krytiny u rodinného domu

Rekonstrukce střechy potká každý rodinný dům. Rozsah oprav se často liší, v lepší variantě stačí vyměnit stávající krytinu za novou. Tento důležitý krok prodlouží životnost krovů a celé konstrukce o další roky.

Čtěte zde
Financování rekreačních staveb

Modelová situace. Pořídíte si starší rekreační chatu, chystáte se do rekonstrukce a zjistíte, že konstrukce je ve špatném stavu. Jediné řešení. Postavit chatu zcela novou. Jenže v dnešní době drahých materiálů se takový krok podepíše na celkovém rozpočtu. Jediným východiskem je zajít si pro hypoteční úvěr. Jenže lze ho vůbec na tento typ stavby dostat?

Čtěte zde
Stavební povolení a dřevěná chatka

Často se nás lidé ptají, zda si mohou postavit naši dřevěnou chatku kdekoliv. Řekli jsme si, že se podělíme o naše zkušenosti z praxe i teorie. Nejsme právníci ani zastupitelé stavebních úřadů, proto neberte naše rady jako dogma, spíše vás chceme nasměrovat na správnou cestu.

Čtěte zde
Kde se vzal termín glamping

Místo, kde se potkává luxusní styl bydlení s nezapomenutelnou přírodou. To je glamping. Pojem, který bourá český internet, postupně mění styl rekreace v našich podmínkách. Co vše se za ním skrývá?

Čtěte zde
Krása KVH hranolu a jeho využití

Používají se na konstrukce dřevostaveb, střech a pergol. Vynikají snadnou údržbou, nekroutí se, nepraskají, mají nízkou hmotnost a zaujmou čistým vzhledem bez žádných vad. Takové jsou KVH hranoly, základ našich staveb.

Čtěte zde